Solentra - Solidariteit en Trauma
Curant
Curant
Curant
Curant
Curant

Vertoeven in het Labyrint

 

Vormingsavond voor voogden rond Psychische Aspecten bij Niet-Begeleide Minderjarige Asielzoekers

 

Het Project CURANT i.s.m. Solentra organiseert een avondvorming voor voogden rond de complexe psychische situatie waarin NBMV zich vaak bevinden.

 

In deze vorming staan we uitgebreid stil bij enkele basisthema’s in de specifieke context van deze jongeren. Zo komen aspecten zoals omgang met verlieservaringen en gecompliceerde rouwprocessen, effecten van chronische stress op het psychisch functioneren van de jongere en basiskennis omtrent herkennen en begrijpen van traumagerelateerde klachten aan bod.  De thema’s worden belicht vanuit een cultuursensitieve benadering.

 

De avond zal zowel  a.d.v. praktijkvoorbeelden als vanuit een meer theoretisch kader opgebouwd worden. Aansluitend is er tevens gelegenheid tot vragen vanuit deelnemers, een korte voorstelling van het CURANT-project te Antwerpen en een  informeel ontmoetingsmoment ter afsluiting van de avond.

De vorming zal gegeven worden door Geert Schelkens, Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut verbonden aan Solentra/UZ Brussel en medewerker aan het project Curant te Antwerpen. Hij is tevens opgeleid in de analytische kinder- en jeugdtherapie en de transculturele psychiatrie.

 

Praktisch:

Wanneer: Donderdagavond 1 juni van 19 tot 21.30 uur.
Waar: Secretariszaal, Lange Gasthuisstraat 39 te 2000 Antwerpen.

Inschrijven: Deelname is gratis, maar inschrijven per mail vereist ten laatste 26 mei op volgend adres fatihah.aharrour@uzbrussel.be