Ga naar de inhoud

Voor wie?

Deze e-learning is voor medewerkers, stagiairs en vrijwilligers van OCMW’s en partnerorganisaties die OCMW’s helpen in de begeleiding van nieuwkomers uit derde landen.

Deze opleiding is ideaal voor hulpverleners die weinig of geen ervaring hebben met de begeleiding van mensen met een vluchtelingenachtergrond.

Waarom deze opleiding?

Deze korte opleiding geeft inzicht in de psychosociale problemen die gelinkt zijn aan migratie en acculturatie (je plaats vinden in een nieuwe samenleving). Deze introductie verduidelijkt jouw rol als maatschappelijk werker of hulpverlener in de psychosociale begeleiding van mensen met een vluchtelingenachtergrond.

De e-learning bestaat uit één module en twee onderliggende lessen, waarna telkens een korte test volgt. Het duurt ongeveer twee uur om de opleiding volledig te doorlopen, maar je kan dit op eigen tempo doen.

Praktische info

Log in of maak een nieuw account aan op Solentra Academy om de e-learning te volgen. De verdere instructies zijn te vinden op het platform (onder ‘Aanbod’).

Deze opleiding is gratis dankzij de financiële steun van het Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF) en de POD Maatschappelijke Integratie.

Ontdek ons volledige opleidingsaanbod

Opleidingsagenda

Menu