Ga naar de inhoud

Psychisch welbevinden is een basisrecht voor iedereen. Ook voor mensen die hun land moesten ontvluchten. Wil jij ons helpen om, vaak tegen de stroom in, te pleiten en te mobiliseren om kwaliteitsvolle psychische zorg toegankelijker te maken voor hen? Laat van je horen!

Onze vacatures

Om ons team in Antwerpen te versterken zijn we op zoek naar een ervaren klinisch psycholoog die behalve therapeutisch werk ook onze projecten in Antwerpen in goede banen leidt.
Hou je van tekstcorrectie en vertaalwerk? Schrijf je foutloos Frans? Wil je graag je talenten inzetten om het verschil maken voor mensen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond? Dan is Solentra vzw op zoek naar jou!
Wil je je inzetten als vrijwilliger voor een betere psychische zorg voor personen met een vluchtelingenachtergrond? Dat kan je bij Solentra op verschillende manieren. Wil je op een andere manier helpen? Laat het ons weten.

Waarom werken bij Solentra?

Unieke expertise

Voor de diagnose en behandeling van oorlogstrauma werken we vanuit een transculturele benadering, een discipline die in België nog niet onderwezen wordt. Daarom ontwikkelden we een intern opleidingsprogramma dat van jou een expert in onze aanpak van transculturele traumatherapie maakt.

Onderzoek en innovatie

Klinische expertise moet haar weg vinden naar professionals die vluchtelingen begeleiden. Daarom ontwikkelen we praktijkgerichte opleidingen en innovatieve tools voor hen. Zo streven we samen naar een kwaliteitsvolle en efficiënte begeleiding of hulpverlening.

Sociaal ondernemen

Initiatief? Yes please! Je zoekt creatief mee naar oplossingen en manieren om ons aanbod toegankelijker te maken voor een grotere groep. Een idee voor fundraising? Iets gelezen over een tool die we in onze opleidingen kunnen verwerken? Kom er zeker mee af!

Een divers team

Je komt terecht in een multidiscipinair team van psychologen, psychiaters, projectleiders, fondsenwervers en stafmedewerkers. Wij denken niet in hokjes, maar kijken naar elkaar als mens: geëngageerd, open en positief.   

Wat onze collega’s zeggen

Angie Nicolas: “Het is een levensschool”

Angie Nicolas: “Het is een levensschool”

Wat ik uniek vind aan werken bij Solentra, is de openheid van geest die de job mij bijbrengt. Werken met mensen uit verschillende landen en culturen daagt me uit om mijn denkkader even opzij te schuiven en oprechte interesse te tonen in de leefwereld van de ander. Het is zoals een levensschool, die me de leert om verder te kijken dan mijn eigen waarden en normen.

Lees getuigenis
Benji Jame: “Je leert breder nadenken”

Benji Jame: “Je leert breder nadenken”

Het is heel specifiek werk met een specifieke doelgroep. Daar moet je gemotiveerd voor zijn, maar je krijgt het gevoel dat je echt een verschil maakt.

Lees getuigenis
Moayad Abu Siyam: “Het vraagt tijd om het vertrouwen van de cliënt te winnen als tolk”

Moayad Abu Siyam: “Het vraagt tijd om het vertrouwen van de cliënt te winnen als tolk”

Als tolk moet je het vertrouwen van de cliënten kunnen winnen en ze een veilig gevoel geven tijdens de sessies. Dit vraagt tijd. Daarom vind ik het belangrijk om met een vaste tolk per cliënt te werken.

Lees getuigenis
Personae

Menu