Geertrui Serneels, directeur van Solentra, krijgt ereteken van Koning Filip voor de jarenlange inzet van Solentra voor vluchtelingen.
Nieuws
Hoe kan je vluchtelingen ondersteunen wanneer zich een crisissituatie voordoet in hun land van herkomst? Welke crisishulp kan Solentra bieden?
Solentra wil inzetten op het creëren van (arbeids)kansen voor mensen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond. Vaak zitten zij met diverse vragen en noden tijdens hun zoektocht naar werk.
Solentra richtte recent een traumadagkliniek op in Brussel. Drie maanden lang komen de deelnemers wekelijks samen voor een dagbehandeling voor complex trauma.
Onbehandeld oorlogstrauma en het niet vinden van een plek in de maatschappij kunnen in sommige gevallen bijdragen tot extreem geweld. Als trauma-expert biedt Solentra daarom beleidsondersteuning aan lokale besturen.
De voorbije jaren ontwikkelde Solentra een virtualrealitybril. Hiermee kunnen cliënten een aanvullende EMDR-sessie doorlopen tussen sessies met de psycholoog in.
Solentra wil eerstelijnsactoren helpen om ontwikkelingstrauma te voorkomen, sneller op te sporen en gerichter aan te pakken bij kinderen met een vluchtelingenachtergrond. Hiervoor ontwikkelen we een online beslishulp.
Solentra haalde de shortlist met haar psychologische hulplijn voor vluchtelingen en asielzoekers tijdens de Covid-19-pandemie.
In Limburg besloten Solentra en CGG Kohesi om hun krachten en expertise te bundelen. Zo richtten ze in 2016 het mobiele vluchtelingenteam op.
Actie-onderzoek naar de psychische noden en veerkracht van jonge vluchtelingen en nieuwkomers
Victoria nam deel aan een actie-onderzoek van Solentra. In deze getuigenis vertelt ze over de impact van Covid.