Ga naar de inhoud

Voor wie?

Deze opleiding is voor medewerkers, stagiairs en vrijwilligers van OCMW’s en partnerorganisaties die OCMW’s helpen in de begeleiding van nieuwkomers uit derde landen.

Waarom deze opleiding?

Deze basisopleiding biedt theoretische kaders om de psychosociale impact van migratie beter te begrijpen. Je leert onder andere:

  • migratiegerelateerde psychosociale problemen van elkaar te onderscheiden
  • cultuursensitief om te gaan met trauma, verdriet, depressie, angsten, rouw …
  • het psychosociaal welzijn van mensen met een vluchtelingenachtergrond zo goed mogelijk te ondersteunen.

De e-learning bestaat uit vier modules en acht onderliggende lessen, waarna telkens een korte test volgt. Het duurt ongeveer acht uur om de opleiding volledig te doorlopen, maar je kan dit op eigen tempo doen.

Log in of maak een nieuw account aan op Solentra Academy om de e-learning te volgen. De verdere instructies zijn te vinden op het platform (onder ‘Aanbod’).

Vertaal de e-learning naar jouw praktijk

Twee keer per maand bieden we een kort online moment aan tijdens de middagpauze om de inhoud van de e-learning te vertalen naar jouw praktijk.

Tijdens deze momenten kan je bij een praktijkpsycholoog van Solentra terecht met jouw vragen over de e-learning of eigen casussen. De online momenten worden georganiseerd in kleine groepjes. Inschrijven is mogelijk via het formulier hieronder.

Naam*
Mijn profiel*
Adres van de organisatie*
Ik wens in te schrijven voor een online moment (12u15-13u45) op:*
Blijf je graag op de hoogte van het aanbod van Solentra?

Deze opleiding is gratis dankzij de financiële steun van het Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF) en de POD Maatschappelijke Integratie.

Ontdek ons volledige opleidingsaanbod

Opleidingsagenda

Menu