Ga naar de inhoud

Voor wie?

Dit virtuele rollenspel is voor medewerkers, stagiairs en vrijwilligers van OCMW’s en partnerorganisaties die OCMW’s helpen in de begeleiding van nieuwkomers uit derde landen.

Waarom deze opleiding?

Een gezinshereniging biedt zowel voor, tijdens als na de hereniging kansen en uitdagingen. Oog hebben voor de breuken en verliesmomenten die je cliënten meemaakten tijdens het migratieproces, laat jou als brugfiguur toe hen te begeleiden in de transitie naar herverbinden. Hoe leid jij dit proces in goede banen?

In dit virtuele rollenspel krijg je op een interactieve manier de do’s-and-don’ts in de vingers om rouwsensitief aan de slag te gaan. In een kwartier tijd doorloop je een fictieve afspraak met personages Ibrahim en Sara. Wat zou jij zeggen, doen of voelen?

Praktische info

Log in of maak een nieuw account aan op Solentra Academy om het rollenspel te volgen. De verdere instructies zijn te vinden op het platform (onder ‘Aanbod’).

Deze opleiding is gratis dankzij de financiële steun van het Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF) en de POD Maatschappelijke Integratie.

  • Virtueel rollenspel
  • OCMW en partners

Ontdek ons volledige opleidingsaanbod

Opleidingsagenda

Menu