Ga naar de inhoud
Periode2022-2024
PlaatsLimburg
PartnersCGG Kohesi
Met de steun vanDepartement Zorg

Voor wie?

Oekraïense vluchtelingen – kinderen, jongeren en volwassenen – en professionele/vrijwillige hulpverleners die hen begeleiden.

Wat?

In februari 2022 leidde de oorlog in Oekraïne tot een vluchtelingencrisis. Een ongezien aantal mensen vluchtte naar Europa. Ook in België vroegen meer dan 60.000 Oekraïners een verblijfsstatus aan.

Solentra breidde haar team meteen uit met twee Oekraïense psychologen die Oekraïnse vluchtelingen begeleiden in hun eigen taal. Ons aanbod bestaat uit individuele of groepssessies, van enkele sessies stressreductie tot gespecialiseerde therapie bij ernstige psychische stoornissen.


Getuigenis

Olga: “Luidop praten helpt”

Olga: “Luidop praten helpt”

Ik vond het erg fijn om met jou te praten tijdens de stressreductietherapie. Je kan zeer goed ondersteunen, kalmeren en adviseren. Het zijn simpele zaken die ik zelf niet opmerk. Ik heb ontdekt dat luidop praten helpt.

Na de sessie met jou ben ik een taalcursus begonnen en probeer ik meer info te verzamelen over werkmogelijkheden. Ik reageer rustiger op het feit dat ik waarschijnlijk een andere job zal moeten uitoefenen dan ik vroeger deed. Heel erg bedankt voor je hulp.

Lees getuigenis

Menu