Ga naar de inhoud

Inge Standaert is trajectbegeleidster bij Jobkracht 10, de dienst tewerkstelling en sociale activering van het OCMW Blankenberge. Inge begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid die ver afstaan van de arbeidsmarkt.

In onze zoektocht naar een toegankelijk en gepast psychisch zorgaanbod voor migranten en vluchtelingen kwamen we bij Solentra terecht. Dat was een ware ontdekking. We zochten al een tijdje naar psychische hulpverlening in de taal van onze cliënt, maar het ons bekende aanbod kon daar niet altijd een antwoord op geven.

Wat uniek is, is dat Solentra met tolken werkt. De essentie bij psychische hulpverlening is immers dat je je gevoelens kan uitdrukken en je begrepen voelt. Solentra toont bovendien steeds veel respect voor de cliënt, het individu zelf, met zijn of haar eigen waarden, normen en cultuur.

“Het is heerlijk om samen te werken aan een betere toekomst voor iedereen!”

Een tweede bijzonder aspect in de samenwerking met Solentra is dat we samen aan de slag gaan, met de cliënt voorop, elk met onze eigen professionaliteit, deskundigheid en mogelijkheden. Schouder aan schouder helpen we onze cliënt zo opnieuw stapjes vooruit te zetten. Deze cocktail zorgt voor een stuwende kracht.

We zien onze cliënten weer op de rails geraken, hun plekje vinden in onze maatschappij en in staat zijn om hun toekomst uit te bouwen met grote hoop en het herwonnen vertrouwen dat alles misschien wel weer goed komt. Het is heerlijk om op die manier te kunnen samenwerken aan een betere toekomst voor iedereen.

Helpdesk voor hulpverleners

Wil je een specifieke casus bespreken met een van onze psychologen? Neem gerust contact op met onze helpdesk op weekdagen.

Menu