Ga naar de inhoud

Katya Verstraelen werkt als Netwerk- en Integratiecoach bij de gemeente Kruibeke. Ze begeleidt mensen in het kader van het participatietraject en ondersteunt nieuwkomers in het lokaal opvanginitiatief bij het wennen aan de nieuwe omgeving waarin ze terecht zijn gekomen. Ze volgde de opleiding ‘Stress en coping bij mensen met een migratieachtergrond’.

Ik volgde deze cursus bij de start van mijn nieuwe functie in Kruibeke, waarin ik onder andere werk met gevluchte mensen die nog wachten op hun erkenning.

Ik vind het belangrijk om met zo’n ruim mogelijke blik in mijn werk te staan en daar heeft deze cursus zeker aan bijgedragen. Door zicht te krijgen op copingmechanismen bij mensen op de vlucht, is het ook makkelijker om ‘achter’ het gedrag te kijken. Dat is belangrijk om te kunnen inspelen op de echte behoefte die er ligt.

“Door zicht te krijgen op copingmechanismen, is het makkelijker om ‘achter’ het gedrag te kijken en in te spelen op de echte behoefte.”

Ik raad iedereen die met mensen op de vlucht werkt om deze opleiding te volgen. Ze draagt bij aan meer begrip en meer verbinding en uiteindelijk is dat wel de basis om tot een goede hulpverlening en samenwerking te komen.

Helpdesk voor hulpverleners

Wil je een specifieke casus bespreken met een van onze psychologen? Neem gerust contact op met onze helpdesk op weekdagen.

Menu