Ga naar de inhoud

Call-in voor zorgprofessionals

Heb je als zorgprofessional patiënten of cliënten met een vluchtelingenachtergrond die kampen met een ernstig psychologisch of psychiatrisch probleem? Krijg je daarbij graag ondersteuning? Dan kan je een van onze transculturele psychologen inschakelen samen met een tolk voor een klinische taxatie.

Voor wie?

Ons call-in aanbod is bedoeld voor zorgprofessionals in de (geestelijke) gezondheidszorg, ziekenhuizen, ambulante voorzieningen en huisartsen. Ben je geen zorgprofessional en heb je toch nood aan ondersteuning? Dan kan je terecht bij onze gratis helpdesk voor professionals.

Wat?

Via videoverbinding bieden een gespecialiseerde transcultureel psycholoog en een tolk ondersteuning tijdens een consultatie.

Waarom?

Via onze helpdesk merken we dat zorgverleners nog vaak naar symptomen kijken zonder rekening te houden met iemands vlucht- en migratiecontext. Nochtans hebben veel psychische problemen bij vluchtelingen net daarmee te maken. Voor een juiste diagnose en effectieve interventie is het dan ook belangrijk om de context te kennen. Daarvoor zijn taal, een transcultureel psychiatrisch perspectief én kennis van migratiepsychologie noodzakelijk.

Met een call-in helpen we zorgprofessionals om specifieke vragen te stellen over de vlucht- en migratiecontext van hun patiënten. Zitten ze in een asielprocedure? Wie hebben ze achtergelaten in hun land? Welke onzichtbare loyauteiten spelen mee? Waarom zoeken ze psychologische hulp, terwijl dit in hun land van herkomst niet de gewoonte is? Op die manier wil Solentra kwaliteitsvolle en transculturele psychische zorg voor vluchtelingen helpen verzekeren vanuit een mensenrechtenperspectief.

Vraag een call-in aan

Contacteer ons voor een call-in op 0483 08 47 60. We regelen binnen de twee werkdagen een videolink, tolk en psycholoog.

Call-in is een initiatief van Solentra, CGG Kohesi en Ligant.

Menu